Waarom ALBA Bikes?

Omdat fietsen hier begint, elke dag opnieuw.

Het bijzondere van het fietsmoment beleven, elk moment, elk uur en elke dag opnieuw. Mobiel en flexibel zijn en van je vrijheid genieten. Fietsen is gezond, ontspannend, het vergroot je actieradius en verrijkt je leefwereld. Fietsen is ook een uitermate fijne manier om naar je werk te gaan. Genieten van de frisse lucht, je omgeving en zo ontspannen op je werk te komen. Fietsen is avontuur en brengt je overal waar je maar naar toe wilt. Fietsen is uitdaging, sport, actie en winnen. Kortom, fietsen is fantastisch!

Fietsen moet comfortabel zijn, mobiliteit bieden en voor alles plezierig zijn. Fietsen is meer dan alleen een middel om je voort te bewegen. ALBA Bikes ontwerpt en bouwt fietsen voor iedereen bij wie het levensgevoel draait om mobiliteit en individualiteit. Bij ALBA Bikes houden we van fietstechniek, iets dat van oorsprong zit opgesloten in onze cultuur. We hebben ons zelf het doel gesteld fietsen te ontwikkelen, nieuwe technieken in te voren en continu te verbeteren en te verfijnen. Een duurzaam product met een hoge kwaliteit dat ook nog zeer licht fietst. Eigenschappen die nauw aansluiten bij de wensen van onze gebruikers.

Alle ALBA Bikes zijn voorzien van een geometrie die onze fietsen dat fijne stuurkarakter en die heerlijke loop geven. Dat fietst ontspannen, ook wanneer u de fiets even laat uitrijden. Fietsen op een fiets van ALBA Bikes is genieten!

Tijdlijn van ALBA BIKES

2011

Opgezet door Hans de Boer, voormalig General Salesmanager bij Gazelle (1998-2010). Een jaar van ontwerpen en testen op kwaliteit volgens de Nederlandse normen.

 

2012

De eerste 2 modellen van ALBA Bikes worden uitgeleverd: Alba LEVANTA-8 dames wit en Alba LEVANTA-8 heren zwart

 

2013

Een moderne versie van de LEVANTA dames, met rechte buis, wordt toegevoegd aan de LEVANTA familie. Daarnaast wordt de Alba SCIVOLO-5, mat zwart in dames en herenmodel geïntroduceerd.

 

2014

Vanwege goede verkopen van de LEVANTA en SCIVOLO, besluit ALBA Bikes dit jaar nog door te gaan met alleen deze 2 modellen en zich te focussen op het ontwerpen en testen van nieuwe modellen.

 

2015

De elektrische fiets, de CICLONE-8, wordt toegevoegd aan de collectie. Een echte winnaar vanwege de kwaliteit, actieradius en zorgeloos fietsen. Om deze reden is de CICLONE-8 door Friesland-Holland opgenomen in hun vakantiebrochure als Elfstedentocht-fiets en door Jan Stam Fietsverhuur als verhuurfiets. Beiden partners van ALBA Bikes. Naast de CICLONE heeft ALBA Bikes haar collectie uitgebreid met de LEVANTA-8 in grey metallic, zowel het dames- als herenmodel en 2 nieuwe modellen van de SCIVOLO:

  • de SCIVOLO-8 in sneeuwwit voor de dames en nachtblauw voor de heren
  • de SCIVOLO-3 in lichtblauw mat voor de dames en saffier zwart mat voor de heren.

Het laatste jaar dat de SCIVOLO-5 in de collectie zal staan.

 

2016

2015 is een topjaar geweest, met name vanwege het ongekende succes van de e-bike van ALBA Bikes, de CICLONE-8. Naast Friesland-Holland en Jan Stam Fietsverhuur heeft nu ook OAD Fietsvakanties de fietsen van ALBA Bikes ontdekt! Zij bieden fietsvakanties aan met o.a. de Scivolo en Ciclone van ALBA Bikes. Alweer een mijlpaal bereikt! Verder is in 2016 gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van de CARICO-3. De stoere en praktische fiets met voordrager.

 

 

2017

Maart 2017, deze maand komen dan eindelijk de CARICO-3 en de gerestylede CICLONE-8.
De Ciclone heeft haar zwarte jasje ingeruild voor een chique antraciet grijze met subtiele groen/gele details. Daarnaast komt ALBA Bikes ook met een herenmodel van de Ciclone. Nog een mijlpaal voor de Ciclone:  naast dat er een aantal fietsverhuurders onze e-bike heeft opgenomen, heeft ook OAD naast de Scivolo stadsfietsen de Ciclone opgenomen voor de fietsvakanties in o.a. Oostenrijk!

Omdat er ook vraag is naar een fiets met voordrager van ALBA, hebben wij in het voorjaar de CARICO-3 geïntroduceerd. Een stoere en praktische fiets die net zo licht en soepel rijdt als de overige fietsen uit het assortiment van ALBA Bikes!

U ziet het, wij zijn nog lang niet klaar met ALBA Bikes!

 

2018

...